חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי

חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי

החשיבות של חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי

חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי הם בין הנושאים היותר חשובים בכלכלת המשפחה שאינן מקבלים את תשומת הלב הראויה לה. ישנן מדינות כמו ארצות הברית שנושא זה מספיק חשוב שהתקציב המשפחתי נלמד כבר בבתי הספר.

בארצנו הקטנה עם שפע של כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים ומסגרות אשראי של עשרות אלפי שקלים, אנו חייבים לקחת את הנושא של החינוך הפיננסי וניהול התקציב המשפחתי ברצינות רבה יותר וללמוד איך עלינו לנהל את כלכלת המשפחה בצורה יעילה ונכונה יותר.

כאשר חלק גדול מהמשפחות לא מנהלות את התקציב המשפחתי ומתנהלות מתשלום לתשלום אין זה פלא שהמינוס בבנק הוא חלק מהשגרה בכלכלת המשפחה. על מנת שתוכלו לדעת היכן אתם עומדים בצורה יותר מדויקת, עליכם לחשב את ההוצאות המשפחתיות החודשיות וזאת על מנת שלא תופתעו מהתשלומים ולא תחרגו מההכנסות החודשיות בכלכלת הבית שלכם, זהו שלב בסיסי בחינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי שלכם.

איך ניתן לעקוב אחר ההוצאות?

את המעקב על ההוצאות וההכנסות של כלכלת המשפחה ניתן לעשות על ידי שימוש בטבלת הכנסות והוצאות חודשיות שאותה ניתן למצוא באתר.

איך יודעים מהן ההוצאות?

על מנת שתוכלו לבצע רישום מדויק ולא מהזיכרון, תוכלו להסתכל על החשבוניות החודשיות או הוראות הקבע בתדפיסי הבנק וכרטיסי האשראי בהן אתם משתמשים.
את ההוצאות אותן אתם משלמים במזומן עליכם לרשום גם כן בסעיף המתאים. מילוי כל הסעיפים תיתן לכם את כל ההוצאות שיש לכם בכלכלת המשפחה ואולי כאן בפעם הראשונה תוכלו לקבל תמונה ברורה ומדויקת של מצב ההוצאות המשפחתיות שלכם. זוהי תחילתה של קבלת חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי שלכם.

השורה התחתונה

את ההכנסות החודשיות אתם יודעים, אותן לא צריך לחשב. בשורה התחתונה לאחר חישוב כל ההוצאות אל מול ההכנסות, במידה ובתקציב המשפחתי שלכם אתם מוציאים יותר ממה שאתם בעצם מרוויחים, הסיכום הכללי יהיה שלילי, זאת אומרת שאתם לא מנהלים את כספי המשפחה שלכם ביעילות ועליכם להתחיל בשינוי. השינוי הראשוני בחינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי הוא להצטמצם בהוצאות ככל שניתן בשלב הראשוני וזאת על מנת להגיע לאיזון בין הוצאות והכנסות, לפחות בתור התחלה.

צמצום הוצאות

שתי מילים בסך הכול, צמצום הוצאות, נשמע הרבה יותר קל משנדמה לכם, זהו תהליך שאינו כל כך פשוט. בדרך כלל צמצום משמעותו לרדת ברמת החיים שאליה התרגלנו, רמת חיים שאיננה נכונה מלכתחילה.

איך מתחילים להצטמצם?

בשלב הראשוני, לאחר ההלם מההפרשים בין הוצאה להכנסה שבדרך כלל מגיעה לאלפי שקלים בחודש, אנחנו נתחיל מהקל ונעבור אל הקשה. התחילו לצמצם בהוצאות המשפחתיות שיש עליהם הסכמה הדדית, ההוצאות הקלות ביותר לצמצום הם בתחום התקשורת- הסלולרי, סעיף המזון, החשמל, הדלק, ועוד הוצאות מיותרות שאינן תורמות לכם כלל בכלכלת המשפחה.

בשלבים מתקדמים יותר תוכלו להתחיל בהתייעלות בסעיפים אחרים שחשבתם שהם קשים לביצוע בהתחלה. אתם כמשפחה חייבים לדעת היכן אתם עומדים לפני שתוכלו לתכנן כל דבר שהוא לגבי התקציב המשפחתי.

חישוב מדויק של התקציב יאפשר לכם לקבל תמונת מצב נכון של ההוצאות בכלכלת המשפחה שלכם כפי שהן ולא כפי שהייתם רוצים. העובדה והידיעה של לאן הכסף המשפחתי יוצא ייתן לכם בטחון כלכלי ושליטה עתידית בניהול התקציב של כלכלת הבית.

כאשר תתחילו להתנהל בצורה יעילה ונכונה אתם לא תבזבזו יותר ממה שאתם מרוויחים ולא תכנסו למינוס בחשבון הבנק, לא תצטרכו לקחת הלוואות יקרות לכיסוי המינוס ותיקחו שליטה מלאה על כלכלת המשפחה שלכם. עם הכלים הנכונים תוכלו לקבל תמונה על חינוך פיננסי וניהול התקציב המשפחתי ולהגיע לחופש כלכלי וצבירת הון פיננסי להגשמת אותן חלומות.

בהצלחה…