איך לעשות סדר בביטוחים ולהימנע מכפילויות בביטוח ...

מהם כפילויות בביטוחים?

רבים מאיתנו לא כל כך מבינים בביטוחים. אנחנו זוכרים שפעם התקשרו אלינו והסבירו על ביטוח מסוים, זה נשמע לנו חשוב שנענינו להצעה לחתום על הטפסים ולעשות ביטוח. עשינו ביטוח סיעודי, אולי אפילו ביטוח חיים, אבל אנחנו לא באמת זוכרים מה עשינו, באיזו חברה או כמה אנחנו משלמים. 

גם היום, כשכל המידע הרלוונטי פתוח לציבור הרחב ונגיש באתרי האינטרנט השונים, אנשים רבים עדיין חוששים מהמילה ביטוח. כשהיא נאמרת, הם מרגישים מודאגים לרגע, וחמש דקות אחר כך ממשיכים בסדר יומם ומפסיקים לחשוב על הביטוחים שלהם עד לפעם הבאה שהנושא יעלה. אולם היום, כאשר יוקר המחיה מאמיר, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא להקפיד על התנהלות כלכלית נכונה וחיסכון בהוצאות השוטפות של כלכלת המשפחה, ודאי כאשר זה מגיע לביטוחים.

רבים שואלים את עצמם מהם כפילויות בביטוחים?

ובכן, מדובר במצב בו לאדם יש למעלה מכיסוי אחד הנוגע לאותו מקרה. לדוגמה, שני ביטוחי חיים. אין כל מניעה לרכוש יותר מביטוח אחד שמטרתו לתת מענה באותו מצב, אולם במרבית המקרים, הלקוח מפסיד מכך. 

במקרים רבים, לא תקבלו מענה כפול, על אף ששילמתם לאורך שנים עבור שני ביטוחים שונים. בנוסף, לעתים קרובות אנחנו רוכשים ביטוח נוסף בטעות, כתוצאה מחוסר תשומת לב ומעקב, וברגע האמת כלל לא נדע לדרוש את המגיע לנו. 

לכן, חשוב לזהות אם יש לכם ביטוחים כפולים, לבחור רק ביטוח אחד ולבטל את השני.

אם גם אתם לא בטוחים כמה ביטוחים יש לכם, אתם לא לבד

רבים חותמים על ביטוחים מבלי לבצע מעקב על כך, משלמים יותר כסף ובסופו של דבר לא יודעים לדרוש את המענה שמגיע להם, ואפילו לא יודעים מהם כפילויות בביטוחים? על כן, אתר "הר הביטוח" של משרד האוצר מאפשר לכל אחד לבדוק אילו ביטוחים יש לו, כדי להימנע מרכישת ביטוחים מיותרים. 

כמו כן, מכיל האתר טיפים להתנהלות נכונה בנושא. אם אתם חוששים להתעסק בעניין לבד, אל תתביישו לפנות ליועץ המתמחה בתחום הביטוחים על מנת שיסייע לכם לעשות סדר, ולהיות רגועים שיש לכם את כל הביטוחים שאתם צריכים, ולא יותר מזה.

טיפים לחיסכון בביטוח – לדאוג לכסף שלכם

בשנת 2019 בה אנחנו יכולים למצוא מידע רב ואיכותי בנושאים כלכליים שונים, עדיין מסתובבים ביבינו לא מעט אנשים שלא יודעים איך לגשת לנושא של ביטוח, וכיצד לנהל את הביטוחים שלהם בצורה טובה. הרבה אנשים אפילו נבהלים כשהנושא עולה, ומעדיפים לדחות את ההתעסקות בכך לזמן לא ידוע.

בסופו של דבר, בגלל החששות, אנחנו מוצאים את עצמנו מאבדים לא מעט כסף, שאילו היינו נאבקים קצת יותר בפחדים, היינו מצליחים לחסוך. היום, אין סיבה שלא נדע איזה ביטוחים יש לנו, באילו חברות, וכמה כסף אנחנו באמת משלמים – זו האחריות הבסיסית של כל אדם בוגר, וכדאי ללמוד את המיומנות מוקדם ככל האפשר על מנת לצמצם נזקים.

הסיבה העיקרית לכפילויות בביטוח

אחת הסיבות לכך שאנשים מבזבזים כסף מיותר על הביטוחים שלהם, היא שאין להם מושג עבור כמה ביטוחים הם משלמים. אם אתם מחפשים טיפים לחיסכון בביטוח, הדבר הראשון שכדאי לכם לעשות הוא לבדוק כמה ביטוחים יש לכם ולאילו מטרות, והאם יש לכם כפילויות ביטוחים, כלומר, מספר ביטוחים שמשמשים לאותה מטרה. אם יש לכם כפל ביטוחים, לעתים קרובות, אתם לא באמת תקבלו מענה כפול בשעת הצורך, ואתם סתם משלמים עוד כסף. לכן, חשוב לטפל בנושא הזה בהקדם.

היבט נוסף שחשוב לתת עליו את הדעת הוא דמי הניהול

עבור כל ביטוח שאתם מחזיקים אתם משלמים כסף מדי חודש, אבל האם אתם יודעים כמה אתם משלמים? כדאי לאמץ לעצמכם את ההרגל לשים לב כמה כסף נגבה מכם עבור כל ביטוח, ולבדוק אם קיימות בשוק אלטרנטיבות זולות יותר.

על מנת לבדוק כפל ביטוחים, אתם יכולים לפנות לאתר "הר הביטוח" המופעל מטעם המדינה, וכדי לבחון חלופות זולות יותר לביטוחים שלכם אתם יכולים לבצע סקר שוק; יחד עם זאת, אם אתם יודעים שכנראה תעדיפו לדחות את העניין, מומלץ לפנות ליועץ המתמחה בתחום הביטוח. יועץ כזה יוכל לתת לכם לא מעט טיפים לחיסכון בביטוח ולסייע לכם בכל המשימות שאתם מתקשים לבצע לבד, כדי שתדעו שהביטוחים שלכם בידיים טובות.

נתון חשוב נוסף שחשוב לדעת הוא שישנם ביטוחים וחסכונות המוכרות במס וניתן לקבל החזרי מס על חלקם היכולים להסתכם במאות שקלים.

ההיסטוריה של הביטוח

התחילה בסין באלף השלישי לספירה כאשר סוחרים שהשיטו סחורתם בנהרות, נהגו לחלק את הסחורה שלהם בין מספר כלי שייט על מנת לצמצמם את הסיכון להפסד הסחורה כולה במקרה של התהפכות וטביעת סירה. 

הבבלים שהגיעו אחריהם באלף השני לספירה פיתחו שיטה אשר לפיה כל סוחר שלקח הלוואה למימון הסחורה שלו , הוסיף למלווה סכום כסף שהבטיח לו ערבות המלווה לביטול ההלוואה במקרה והסחורה נגנבה או אבדה בים.  

בעקבות הסינים הגיעו המלכים האחמנים שהיו הראשונים שביטחו את עמי הממלכה על ידי רישום נוטריוני רשמי, אשר שנשמר היטב במשרדים ממשלתיים.

גם תושבי האי רודוס ביוון הצטרפו לרעיון כאלף שנה מאוחר יותר עם רעיון מפותח משלהם, על פיו כל הסוחרים שסחורתם נשלחת יחדיו, ישלמו פרמיה המחולקת באופן יחסי שתהוה פיצוי לכל אחר מהם אם נאלצו להשליך את סחורתו לים כדי להפחית משקל ולמנוע טביעת הספינה.

בראשית ימי לונדון המודרנית, ב-1662 הבחין ג'ון גרנט וכתב זאת בספרו, כי ניתן לחזות על פי דפוס מסויים את אורך חיי האנשים על פי חלוקתם לקבוצות שונות.מחקרו הוביל ליצירת לוחות הסתברות ביומטרית, מאין לוחות תמותה לחישוב תוחלת חיים. בלוחות נעזרו להקמת מערכת ביטוחים להגנת הפרט או משפחתו כנגד מוות או נכות בלתי צפויים.וגם להבטיח להם הכנסה חודשית לעת זקנה.

אדמונד היילי שהביא את טבלת חישוב תוחלת החיים הוסיף וחישב את הפרמיות לכל גיל למען קבלת קיצבה קבועה במקרה של מוות.

בשרפה הגדולה בלונדון של שנת 1666 הושמדו יותר מ13,000 בתים. ולמרות השריפה ,הפרלמנט הבריטי לא קידם פיתרון ציבורי, ולכן גדל הביקוש לפתרון בשוק הפרטי שהביא לפריחה בענף הביטוחים.

בשנת 1681 – פתח כלכלן בריטי בשם ניקולס ברבון את חברת ביטוח הרכוש הראשונה שנקראה המשרד לביטוח בתים. ניקולס בעזרת שותפים הצליח למכור ביטוחים נגד שריפות למעל 5,000 בעלי בתים.

בעקבות ניקולס והחברה שהקים, הגיעו יזמים נוספים שהצטרפו לענף ביטוחי השריפות, הם שכרו שירותי כיבוי אש באופן פרטי והתמודדו עם השריפות העירוניות הרבות שפקדו את העיר. הם תלו סימנים מיוחדים שנקראו סימני ביטוח אש, על מנת לזהות איזה בניין שייךם לאיזו חברת ביטוח.

בארה"ב הוקמה בשנת 1732 בעיר צ'ארלסטון בדרום קרוליינה, חברת הביטוח הראשונה שביטחה נגד סיכוני אש, 

והנשיא בנג'מין פרנקלין עזר בהפיכתו של ביטוח לנחלת הכלל ורישום תקנות מוסדרות, כמובן שבתי עץ מועדים לשריפה היו מסורבי ביטוח או ששילמו עבורם פרמיה גבוהה.

אנחנו על המפה

מי מקוראנו שהתעניינו בנושא של ביטוחים קראו גם את הכתבות הבאות: 

סדר בביטוחים – ביטוחביטוח מילון מושגיםביטוח סיעודיחשיבות לכיסוי ביטוחי

מה הכי מעניין אתכם לדעת?

השאירו את פרטי ההתקשרות ובאיזה שרות אתם מעוניינים ונחזור אליכם עם הפתרון הטוב ביותר עבורכם – צרו קשר עוד היום!

מאמרים מקצועיים לידע כללי